Victorie pentru HCM Constanţa în grupa A a Ligii Campionilor

Campioana României, HCM Constanţa, a reuşit a doua victorie consecutivă în grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin, după ce a învins, sâmbătă seara, la Buzău, scor 32-30 (17-16) echipa maghiară Pick Szeged.

11 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru HCM Constanţa în grupa A a Ligii Campionilor

Handbalistul Laurenţiu Toma (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

La fel ca în partida cu francezii de la Montpellier, handbaliştii constănţeni au început foarte slab şi apatici disputa cu echipa la care evoluează şi românul Valentin Ghionea. Astfel, cu zece minute înainte de finalul primei reprize, oaspeţii aveau un avantaj de cinci goluri, 15-10. Cu tactica schimbată din mers şi cu o apărare agresivă, constănţenii au recuperat extraordinar şi au reuşit să termine în avantaj primele 30 de minute, 17-16. Scenariul s-a repetat imediat după pauză, când jucătorii lui Zoran Kurtes au făcut legea pe teren, ajungând să conducă, în mod constant, cu trei-patru goluri avans. Maghiarii au dat semne că pot reveni pe final, însă paradele senzaţionale ale lui Rudi Stănescu au păstrat toate cele două puncte pentru Constanţa: 32-30.

Pentru constănţeni au marcat: Laurenţiu Toma - 9 goluri, Alexandru Csepreghi şi Florin Nicolae - câte 4 goluri, Silviu Băiceanu, Alexandru Dimache şi Marius Sadoveac - câte 3 goluri, Darko Pavlovic, Alexandru Sabou şi Timuzsin Schuch - câte 2 goluri. Pentru echipa maghiară, cele mai multe reuşite i-au aparţinut lui Petar Nenadic - 11.

"Felicit aceşti minunaţi jucători pe care Constanţa a reuşit să-i păstreze şi să reuşească aceste victorii. Am început slab, n-am intrat foarte bine în joc, cu multe greşeli neforţate şi cu multe ratări. Am gestionat foarte bine sfârşitul primei reprize şi începutul celei de-a doua, momente care au făcut practic diferenţa", a declarat antrenorul secund al lui HCM Constanţa, Eden Hairi.

La rândul său, antrenorul formaţiei Pick Szeged, Vladan Matic, a recunoscut justeţea victoriei constănţenilor: "Felicit echipa Constanţei, a dovedit că victoria reuşită împotriva lui Montpellier nu a fost întâmplătoare. A ales o tactică corectă şi a ştiut să profite la maxim de greşelile noastre".

"A fost o victorie mare pentru Constanţa şi pentru handbalul românesc, dar îmi pare rău pentru echipa mea. Nu vreau să se interpreteze că ne-am căuta scuze pentru înfrângere, dar nu am putut folosi împotriva Constanţei, din cauza accidentărilor, cea mai bună formulă. Ar fi extraordinar dacă am reuşi să ne calificăm împreună, chiar dacă aceasta ar însemna să lăsăm acasă fie pe Valladolid, fie pe Chevovskie, două echipe extrem de puternice", a declarat şi Valentin Ghionea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici