Visul Ucrainei de a merge în Qatar, spulberat de Ţara Galilor. Naţionala lui Bale se califică la Campionatul Mondial după 64 de ani

Ţara Galilor va juca la Cupa Mondială pentru prima dată din 1958, după ce un autogol al lui Andriy Yarmolenko i-a adus victoria cu 1-0 în faţa Ucrainei, duminică seara, la Cardiff, în meciul de baraj pentru calificarea în turul doi al competiţiei.

2363 afișări
Imaginea articolului Visul Ucrainei de a merge în Qatar, spulberat de Ţara Galilor. Naţionala lui Bale se califică la Campionatul Mondial după 64 de ani

Într-o dispută extrem de atractivă şi plină de emoţii, Ucraina a atacat poarta adversă pe tot parcursul meciului şi a avut şi o situaţie suspectă de penalty. Dar, în cele din urmă, favoriţii spectatorilor neutri au fost împiedicaţi să se califice de o apărare determinată şi de paradele fantastice ale lui Wayne Hennessey.

Singurul gol al meciului a venit cu 11 minute înainte de pauză, Yarmolenko deviind în mod dezamăgitor mingea în propria poartă la o lovitură liberă executată de Gareth Bale. Ţara Galilor va fi alături de Anglia, SUA şi Iran în Grupa B la Cupa Mondială de la sfârşitul acestui an.

Ucraina a marcat un gol, dar arbitrul Antonio Mateu Lahoz l-a anulat, deoarece Oleksandr Zinchenko a executat prea repede lovitura liberă.

În ciuda presiunii permanente a oaspeţilor, în prima repriză, Ţara Galilor avea să fie cea care a deschis scorul. Bale a executat o lovitură liberă în faţa careului, iar căpitanul ucrainean Yarmolenko a trimis cu capul mingea în proprie poartă, pe lângă Georgiy Buschan.

Câteva minute mai târziu, Yarmolenko a fost doborât în careu de Joe Allen, dar, în mod surprinzător, nu s-a acordat penalty, în urma unei revizuiri cu ajutorul sistemului VAR.

Ucrainienii au replicat după pauză, scoţându-l în evidenţă pe portarul Hennessey, însă, cu 15 minute înainte de final, Brennan Johnson - care abia intrase pe teren ca înlocuitor - a lovit bara porţii oaspeţilor, iar la scurt timp a fost urmat de Bale, a cărui execuţie a fost respinsă de Buschan din apropiere.

Hennessey a intervenit din nou salvator la lovitura de cap a lui Zinchenko, împiedicând egalarea.

Ucraina a continuat să forţeze până la fluierul final, iar Yarmolenko a trimis peste poartă în ultimele minute, dar, spre deliciul suporterilor strânşi în stadionul Cardiff City, Ţara Galilor a obţinut calificarea

Lunga aşteptare a luat sfârşit pentru galezi, care se califică la mondialul din Qatar după 64 de ani de absenţă, sub conducerea lui Rob Page, ai cărui jucători au dobândit statut de legende în Ţara Galilor.

Wayne Hennessey a reuşit nouă parade pentru Ţara Galilor în acest meci, în timp ce cele nouă şuturi pe poartă ale Ucrainei au fost cele mai multe ale unei echipe fără gol marcat în timpul unui meci din campania de calificare la Cupa Mondială Europeană 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici