Zi perfectă pentru românce la Roma: Sorana Cîrstea completează careul de aşi la turneul Masters 1000

Sorana Cîrstea e a treia jucătoare română care obţine miercuri calificarea în turul 2 al turneului de tenis de la Roma, după ce a învins în turul 1 pe americanca Katie Volynets, alăturându-se Anei Bogdan şi Gabrielei Ruse, calificate tot miercuri, şi Irinei Begu, care începe direct în turul 2.

290 afișări
Imaginea articolului Zi perfectă pentru românce la Roma: Sorana Cîrstea completează careul de aşi la turneul Masters 1000

ZI perfectă pentru românce la Roma: Sorana Cîrstea completează careul de aşi la turneul Masters 1000

Cîrstea a obţinut calificarea după un meci disputat, încheiat în trei seturi, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-4, după două ore şi 25 de minute de joc.

În primul set, Cîrstea a început mai modest, şi după un prim schimb de break-uri, de la 2-2 a cedat toate game-urile.

În contrapartidă, în actul doi, a condus cu 3-0, după un prim break, care i-a fost suficient pentru a duce meciul în set decisiv.

Scenariul s-a repetat oarecum asemănător celui din primul set. Volynets a condus 0-2, după care Cîrstea a egalat, însă de data aceasta şi-a valorificat experienţa în faţa jucătoarei de doar 21 de ani, a reuşit break-ul pentru 4-3, după care şi-a a profitat de avantajul serviciului câştigând meciul cu un game la zero.

În turul secund, Cîrstea se va confrunta cu letona Jelena Ostapenko, cap de serie 20, în curs zilei de vineri. Cele două s-au mai întâlnit în circuit în 2017, la US Open şi la Beijing, ambele partide fiind câştigate de letonă.

Prezenţa în turul secund, îi va aduce Soranei Cîrstea un cec de 12.652 euro şi 35 puncte WTA.

În turul secund s-au mai calificat şi Ana Bogdan şi Gabriela Ruse, iar Irina Begu va începe competiţia direct din turul 2.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici