Ziua cea mare pentru noul Stadion Ghencea. Celebra arenă din Bucureşti deschide astăzi cu un meci inaugural

  • Steaua Bucureşti joacă miercuri de la ora 19.00 cu formaţia OFK Belgrad cu ocazia inaugurării noului Stadion Ghencea.
  • Partida se desfăşoară sub semnul cifrei 7, mai multe evenimente ale clubului fiind legate de acest număr.
  • Militarii vor retrage tricoul cu numărul 7, purtat de Marius Lăcătuş.
724 afișări
Imaginea articolului Ziua cea mare pentru noul Stadion Ghencea. Celebra arenă din Bucureşti deschide astăzi cu un meci inaugural

Noul Stadion Ghencea se inaugurează miercuri, cu un meci amical. Ce echipe dau startul

Pentru clubul militar, partida are o însemnătate aparte, vechia arenă fiind inaugurată în compania aceleiaşi echipe, pe 9 aprilie 1974.

Meciul se joacă sub semnul cifrei 7, una care a marcat istoria clubului militar. Cel mai important eveniment legat de acest număr este câştigarea Cupei Campionilor, în 7 mai 1986. Dar tot legat de cifra 7 pot fi menţionate şi alte evenimente precum aniversarea a 47 de ani de la inaugurarea fostului stadion, în 1974, dar şi data de naştere a Clubului Sportiv al Armatei, înfiinţat în 7 iunie 1947.

Cu ocazia partidei de miercuri, CSA Steaua va retrage definitiv tricoul cu numărul 7, cel purtat de legenda Stelei, Marius Lăcătuş. Acesta va fi prezent la festivităţile organizate înaintea meciului de miercuri şi va face declaraţii în faţa suporterilor prezenţi la stadion.

Evenimentul va marca şi cei 35 de ani trecuţi de la câştigarea la Sevilla, în faţa Barcelonei, a primului şi singurului trofeu al Ligii Campionilor din istoria fotbalistică a României, ocazie cu care au fost invitaţi la inaugurarea noului stadion toţi componenţii generaţiei de aur a anilor 80.

Arena va fi ocupată în proporţie de 50%, peste 15.000 de suporteri fiind aşteptaţi în tribunele noii arene. Oaspeţii au anunţat că o parte a componenţilor galeriei Plava Unija vor ajunge şi ei să îşi susţină favoriţii.

Tot miercuri, Monetăria Statului va lansa emisiunea medalistică aniversară „35 de ani de la Câştigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal de către Steaua Bucureşti”.

Pachetul aniversar este alcătuit din medalie, cutie imitaţie piele şi etui presonalizat şi poate fi achiziţionat la preţul de 497 lei/set pentru medalia din argint şi de 196 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici