A fost descoperită în creier „arhiva fricilor”. Unde este localizată

A fost descoperită în creier „arhiva fricilor”. Este localizată în cortexul prefrontal şi stochează amintiri ale evenimentelor traumatice cu mult timp în urmă.

4536 afișări
Imaginea articolului A fost descoperită în creier „arhiva fricilor”. Unde este localizată

A dost descoperită în creier „arhiva fricilor”. Unde este localizată

Acest lucru a fost demonstrat într-un studiu pe şoareci realizat de Universitatea din California, la Riverside. Rezultatele, publicate în revista Nature Neuroscience, ar putea deschide calea pentru noi terapii de combatere a temerilor cronice tipice tulburării de stres posttraumatic (Ptsd), relatează ANSA.

În creier, amintirile recente şi cele mai vechi sunt stocate prin mecanisme diferite.

Studiile anterioare au sugerat că memoria fricii se formează iniţial în hipocampus, dar pe măsură ce trece timpul se maturizează şi tinde să se desprindă din această regiune.

Pentru a înţelege modul în care aceasta este stocată permanent, cercetătorii s-au concentrat asupra unei părţi a cortexului cerebral, despre care se ştia deja că joacă un rol în consolidarea amintirilor la distanţă.

Prin urmare, cercetătorii au supus şoarecii de laborator la un stimul negativ într-un anumit context şi au studiat reacţia lor de fiecare dată când au fost readuşi în acel mediu.

"Am descoperit că anumiţi neuroni din cortexul prefrontal, numiţi neuroni de memorie, au fost activi în timpul evenimentului traumatic iniţial şi au fost reactivaţi în timpul rememorării memoriei traumatice la distanţă", explică biologul Jun-Hyeong Cho, care a condus studiul.

"Circuitele de memorie prefrontală sunt cele care se întăresc progresiv după evenimente traumatice, iar această întărire joacă un rol cheie în modul în care amintirile de frică se maturizează în forme stabilizate în cortexul cerebral pentru a fi stocate permanent".

În viitor, echipa lui Cho va încerca să slăbească în mod selectiv circuitele de memorie prefrontală pentru a testa dacă această manipulare poate suprima amintirile traumatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici