- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (02.10.2012, 17:29)
- Andrei Constantinescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adevărul despre fast-food: De ce nu se strică hamburgerii de la McDonald's
Mâncarea de tip fast-food produsă de celebrul lanţ McDonald's a stârnit de-a lungul timpului controverse printre consumatorii şi specialiştii alimentari din întreaga lume. Mai exact, specialiştii în domeniu au fost întotdeauna intrigaţi de proprietăţile acestor alimente care nu se strică aproape niciodată.
14040 afișări
Adevărul despre fast-food: De ce nu se strică hamburgerii de la McDonald's(Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un client curios din Canada a adresat o întrebare companiei McDonald's cu privire la motivul pentru care hamburgerii serviţi de producător în întreaga lume se strică foarte greu, scrie Business Insider.
Mai exact, clientul curios a întrebat pur şi simplu "De ce nu se strică hamburgerii de la McDonald's?", pornind probabil de la ideea că acest tip de sandwich, lăsat şi pentru câteva luni la temperatura camerei, nu suferă alterări majore. Pe deasupra, acest tip de "comportament" pe care îl adoptă produsele McDonald's se menţine şi la cartofii prăjiţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Suntem în al Treilea Război Mondial. „Liderii” României nu văd asta încă. Cine ne apără?
-
Josep Borrell, şeful politicii externe UE: Mulţi civili vor fi ucişi în ofensiva de la Rafah
-
Mesajul Iuliei Navalnaia, după ce Putin a fost învestit pentru un nou mandat: Cu el la cârmă, ţara noastră nu va avea nici pace, nici dezvoltare, nici libertate
-
La 93 de ani, Warren Buffett se pregăteşte să predea cheile imperiului
McDonald's a decis să îl consulte pe doctorul Keith Warriner din cadrul Universităţii Guelph's, oferind astfel un răspuns la întrebare.
Pe parcursul anilor au tot apărut în presă, cât şi pe internet, foarte multe filme şi fotografii în care produsele McDonald's erau studiate timp de zile întregi pentru a se observa dacă hamburgerii au totuşi tendinţa de a se strica. Printre primele teorii cu privire la longevitatea acestui tip de aliment s-a aflat ideea că "hamburgerii nu se strică pentru o bună bucată de vreme deoarece sunt plini de chimicale".
Totuşi, în realitate, hamburgerii, cartofii prăjiţi sau celebrele nuggets de la McDonald's sunt ca şi celelalte alimente pe care le consumăm, având posibilitatea să reziste nealterate o perioadă de timp dacă sunt păstrate în condiţii optime.
Microbii şi bacteriile care cauzează alterarea alimentelor sunt aceleaşi pentru toate tipurile de mâncăruri, acestea având nevoie de apă, nutrienţi şi căldură pentru a se putea dezvolta. Dacă unul dintre aceste trei elemente sunt îndepărtate atunci procesul de alterare încetineşte.
Cât despre hamburgerul de la McDonald's, acesta conţine mai multe ingrediente care sunt în prealabil trecute printr-o serie de procese care cauzează deshidratarea acestora. De exemplu, carnea conţinută de hamburger conţine foarte puţină apă deoarece este gătită.
Atunci când este lăsat într-o încăpere la temperatura camerei deshidratarea hamburgerului continuă, din moment ce în majoritatea clădirilor umiditatea dintr-o cameră este de circa 40%. Aşadar, în lipsa umidităţii şi a apei hamburgerul mai degrabă se usucă decât să se strice. Prin pierderea umidităţii este îndepărtat un element necesar pentru ca microbii să se poată dezvolta şi să altereze hamburgerul, ceea ce înseamnă că acest aliment poate fi păstrat destul de mult timp, aproape intact.
Doctorul Warriner susţine că experimentul cu hamburgerul de la McDonald's poate fi repetat cu un astfel de sandwich făcut în casă, rezultatele fiind aceleaşi.
Blogul alimentar "A Hamburger Today" a urmat exemplul doctorului Warriner şi a confirmat că sandwich-urile preparate în casă pot fi păstrate o perioadă îndelungată de timp dacă sunt ţinute în condiţii optime, la fel ca şi hamburgerul de la McDonald's.
"Se pare că nu doar hamburgerul de la McDonald's nu s-a stricat, aceeaşi soartă a avut-o şi cel preparat în casă. Carnea de la mijlocul sandwich-ului s-a uscat şi s-a micşorat foarte puţin, însă semne de alterare încă nu există", scriu cei de la "A Hamburger Today".
Citește pe alephnews.ro: Warren Buffett compară Inteligența Artificială cu armele nucleare. Compania lui Buffett a început să folosească A.I.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ţara din Europa care se pregăteşte pentru un război la scară largă cu Rusia. ”Am testat deja economia de război, trebuie să fim pregătiţi pentru o criză pe termen lung”
Dacă aţi avea de ales între a munci mai puţin şi a câştiga mai puţin sau a munci mai mult şi a câştiga mai mult, ce aţi alege? (Nu, să munceşti mai puţin şi să câştigi mai mult nu este o soluţie)
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după numeroasele operații estetice! Caută tinerețea veșnică și atenția femeilor frumoase
PROSPORT.RO
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
CANCAN.RO
Facturi mai mari la curent. Cu cât se SCUMPEȘTE energia electrică în noua ofertă a Hidroelectrica și de ce
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe