Ai laptop, ai probleme de sănătate!

Dureri de gât, cap greu, furnicături în degete - iată simptome comune celor care folosesc laptopul. Specialiştii americani pun aceste probleme pe seama designului oricărui laptop.

44 afișări
Imaginea articolului Ai laptop, ai probleme de sănătate!

Ai laptop, ai probleme de sănătate! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Postura defectuosă este principala consecinţă a folosirii laptopurilor" spune Kevin Carneiro, medic la Departamenul de medicină recuperatorie de la Universitatea din Carolina de Nord. El atrage atenţia asupra faptului că încorporarea tastaturii şi a ecranului în aceeaşi unitate face ca folosirea laptopurilor pe termen lung să dea dureri musculare prelungite. În plus, tastarea poate duce la instalarea sindromului de tunel carpian, adică lezarea nervilor din palmă, cu tremur şi dureri.

De aceea, specialistul american spune că postura corectă trebuie să fie aceea în care corpul face un unghi de 90 de grade faţă de picioare, iar privirea trebuie să fie aţintită în treimea de sus a ecranului.

Citeşte mai multe despre problemele de sănatate întalnite la utilizatorii de laptopuri pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici