Anticorpii care ne "repară"

Anticorpii nu servesc doar la identificarea şi distrugerea substanţelor şi microorganismelor care agresează organismul, ci participă şi la reconstructia ţesuturilor deteriorate. Aceasta funcţie cu totul neasteptată a fost descoperită de un grup de cercetători de la Stanford University School of Medicine.

177 afișări
Imaginea articolului Anticorpii care ne "repară"

Anticorpii care ne "repară" (Imagine: www.descopera.ro)

Studiul cercetătorilor americani, descris într-un articol apărut în revista de specialitate PNAS, a pornit de la observaţia că în timp ce celulele sistemului nervos central nu reuşesc să se regenereze după o leziune, cele ale sistemului nervos periferic fac acest lucru într-un mod apreciabil.

Axonii (liniile de transmisie) celulelor care transmit impulsuri pe distanţe lungi sunt protejaţi de un strat izolator subtire, alcătuit dintr-o substanţă lipidică, mielina. După o leziune la un nerv, masa de mielină care se degenerează este rapid curăţată în sistemul periferic, dar nu şi în cel central.

Citeşte mai multe despre rolul anticorpilor în reconstrucţia ţesuturilor pe www.descopera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici