Cât de bine seamănă corpurile cereşti cu tigăile? IMAGINI INEDITE cu lunile Sistemului Solar şi banalele recipiente din bucătărie - FOTO

Câteva corpuri cereşti din Univers pot fi asemănate cu uşurinţă cu recipente pe care le folosim zilnic în bucătărie. Agenţia spaţială americană NASA a publicat un test de cunoştinţe prin care pune la încercare vigilenţa participanţilor la capitolul cunoştinţelor astronomice.

3983 afișări
Imaginea articolului Cât de bine seamănă corpurile cereşti cu tigăile? IMAGINI INEDITE cu lunile Sistemului Solar şi banalele recipiente din bucătărie - FOTO

Asemănare inedită între lunile sistemului Solar şi tigăi. Cât de bine seamănă corpurile cereşti cu banalele recipiente din bucătărie - FOTO

Agenţia spaţială NASA a încercat, prin intermediul unui test interactiv bazat pe imagini, să testeze vigilenţa celor care participă la  această scurtă evaluare a cunoştinţelor astronomice. 

Într-o serie de câteva fotografii sunt alăturate diverse corpuri cereşti şi funduri de tigăi sau cratiţe folosite zi de zi în bucătărie. Asemănarea dintre cele două imagini în fiecare fotografie este un remarcabilă şi poate induce în eroare chiar şi pe cei pasionaţi de astronomie. 

În prima imagine sunt comparate una dintre lunile lui Jupiter, Europa, şi spatele unei tigări de culoare albastră destul de folosită. Testul gândit de NASA a fost lansat cu ocazia zilei de 1 aprilie. 

Cea de-a doua imagine păstrează acelaşi tipar al testului şi prezintă din nou o porţiune dintr-o cratiţă şi o altă lună a planetei Jupiter, numită Callisto. 

În imaginea de mai jos, aceeaşi Callisto, comparată cu un alt fund de tigaie.

Şi în imaginea următoare este remarcabilă asemănarea dintre Ganymede, tot un satelit al planetei Jupiter, şi un fund de cratiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici