Astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale au discutat, luni, cu Moş Crăciun

Astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) au purtat, luni, fesuri roşii şi au discutat cu Moş Crăciun, în timpul unei videoconferinţe organizate de Centrul de control pentru zboruri spaţiale, potrivit imaginilor retransmise de posturile TV din Rusia.

21 afișări
Imaginea articolului Astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale au discutat, luni, cu Moş Crăciun

Astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale au discutat, luni, cu Moş Crăciun (Captură video)

Ruşii Maxim Suraiev şi Oleg Kotov, americanii Timothy Creamer şi Jeffrey Williams şi japonezul Soichi Noguchi s-au prezentat în faţa camerelor de filmat pozând în faţa unui brad de Crăciun, fixat de plafonul staţiei.

"Terra îşi aminteşte de voi şi vă iubeşte. Să nu uitaţi niciodată că voi sunteţi trimişii noştri în spaţiul îndepărtat", a declarat Moş Crăciun, aşezat alături de Anatoli Perminov, şeful agenţiei spaţiale ruse Roskosmos.

Oleg Kotov a transmis cu această ocazie urările tuturor astronauţilor de la bordul ISS "pentru toţi băieţii şi fetiţele din ţară". Fiul său şi fiica lui Maxim Suraiev erau prezenţi şi ei în Centrul de control pentru zboruri spaţiale, alături de numeroşi şcolari din Rusia.

ISS efectuează 16 rotaţii în jurul Terrei în 24 de ore, iar astronauţii de la bordul staţiei vor putea astfel să sărbătorească Anul Nou de 16 ori.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite şi la realizarea căruia participă 16 ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici