Astronomii au găsit o planetă de dimensiunea Pământului. Ce nume i-au dat

Astronomii au descoperit recent o exoplanetă de dimensiunea Pământului, situată la doar 31 de ani lumină de Sistemul Nostru Solar.

6775 afișări
Imaginea articolului Astronomii au găsit o planetă de dimensiunea Pământului. Ce nume i-au dat

Sursa Foto - NASA

Exoplaneta orbitează o stea numită Wolf 1069, aşa că i s-a dat numele Wolf 1069 b. Se crede că este în jur de un sfert din masa Pământului, o raritate pentru exoplanetele descoperite până acum.

Majoritatea celor peste 5.000 de exoplanete descoperite sunt giganţi gazosi precum Jupiter sau Saturn. Aceste planete sunt mai mari decât planetele stâncoase precum Pământul, Marte sau Venus, ceea ce le face mai uşor de observat de la distanţă, transmite Forbes

Planeta recent descoperită orbitează o stea mult mai rece decât soarele nostru. 

Se calculează că planeta are o temperatură de -23° C, care este prea rece pentru a menţine apa în stare lichidă. Cu toate acestea, această valoare se bazează pe faptul că planeta nu are atmosferă. Dacă ar avea o atmosferă asemănătoare Pământului, efectul de seră  ar creşte temperatura la 13 ° C.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici