Biscuiţii de Paşti, recomandaţi de nutriţionişti

Cu ocazia sărbătorilor pascale, nutriţioniştii britanici au elaborat o reţetă în şase paşi pentru prepararea unor biscuiţi cu conţinut caloric scăzut, informează femalefirst.co.uk.

53 afișări
Imaginea articolului Biscuiţii de Paşti, recomandaţi de nutriţionişti

Biscuiţii de Paşti, recomandaţi de nutriţionişti

Pentru preparearea acestora este nevoie de zahăr pudră, un baton de vanilie, 150 de grame de făină şi 75 de grame de mălai. De asemenea, decorarea lor se poate face cu cremă de ciocolată neagră, arahide sau dropsuri mentolate.

Dintr-o singură porţie de amestec pot rezulta 20-25 de biscuiţi. Pentru a le oferi un aspect amuzant, ei pot fi tranşaţi cu ajutorul unor tipare de plastic în formă de iepuraşi, pui de găină sau diverse forme geometrice.

Pentru prepararea acestora, unul şi zahărul pudră se pun într-un vas şi se amestecă până la obţinerea unei paste cremoase. Se adaugă batonul de vanilie şi se amestecă din nou. Peste acestea se pune făina şi mălaiul, amestecându-se până la obţinerea unui aluat consistent. Amestecul se răstoarnă pe o suprafaţă plană, se ruleagă într-o folie de plastic şi se ţine la frigider timp de o oră, până se întăreşte.

După ce acest timp a trecut, se presară făină pe suprafaţa plană şi aluatul se rulează până se obţine un blat gros de un centimetru. Coca se taie în diverse forme, care apoi se aşează pe o tavă bine unsă cu ulei şi biscuiţii se coc la o temperatură de 140 - 160 de grade Celsius (foc mic), timp de 15 minute, sau până când aceştia se rumenesc. Se lasă la răcit timp de câteva minute.

Între timp, ciocolată neagră se topeşte într-un vas aşezat deasupra unui recipient cu apă fierbinte, amestecând până se obţine o pastă fină. Biscuiţii pot fi înmuiaţi în ciocolata astfel obţinută şi apoi decoraţi cu arahide şi dropsuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici