Biscuiţii şi prăjiturile provoacă infertilitate

Femeile care mănânca mulţi biscuiţi, prăjituri sau plăcinte pot avea probleme în a concepe un copil. Aceasta este concluzia unui grup de cercetători de la Universitatea Harvard, arată "Gândul".

19 afișări
Imaginea articolului Biscuiţii şi prăjiturile provoacă infertilitate

Biscuiţii şi prăjiturile provoacă infertilitate (Imagine: Shutterstock)

Potrivit specialiştilor, aceste alimente abundă în grăsimi "rele", fapt ce duce la creşterea cu 48 la sută a riscului apariţiei endometriozei, boală asociată cu infertilitatea. Cercetarea a fost publicată în cel mai recent număr al revistei "Human Reproduction", citat de cotidianul britanic "The Telegraph". Potrivit specialiştilor, această afecţiune se caracterizează printr-o inflamaţie a endometrului, adică a mucoasei uterine. Mai mult, oamenii de ştiinţă susţin că această boală afectează aproximativ una din zece femei.

Citeşte mai multe despre legătura dintre biscuiţi, prăjiturele şi infertilitate pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici