Câinii şi pisicile - cel mai bun medicament

Efectul benefic al prezenţei unui animal de casă asupra sănătăţii oamenilor e bine cunoscut, dar un studiu recent merge chiar mai departe, sugerând că tratamentul "cu câini" ar trebui sa fie disponibil în fiecare spital, potrivit Descoperă.

164 afișări
Imaginea articolului Câinii şi pisicile - cel mai bun medicament

Câinii şi pisicile - cel mai bun medicament (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

În general, prezenţa unui câine sau a unei pisici contribuie la bunăstarea emoţională şi fizică a stăpânului său, dar rezultatele obţinute de două cercetătoare de la Universitatea Loyola din Chicago, SUA, sunt şi mai precise, arătând că a mângâia un câine poate reduce în mod semnificativ durerea în cursul recuperării dupa operaţii.

Citeşte mai multe despre terapia cu animale de casă pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici