Capsule ruseşti de tip Soiuz vor pune pe orbită 672 de sateliţi europeni

Agenţia Federală Spaţială Rusă (Roscosmos) a semnat un contract cu societăţile franceză Arianespace şi britanică OneWeb pentru efectuarea a 21 de misiuni de instalare pe orbită a 672 de sateliţi cu ajutorul capsulelor de tip Soiuz, relatează agenţia Sputnik, în pagina electronică.

414 afișări
Imaginea articolului Capsule ruseşti de tip Soiuz vor pune pe orbită 672 de sateliţi europeni

Capsule ruseşti de tip Soiuz vor pune pe orbită 672 de sateliţi europeni (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Lansările urmează să fie efectuate de la centrul spaţial Kourou (Guyana Franceză) şi cosmodromul Baikonur (Kazahstan), a anunţat Roscosmos.

"Societăţile Arianespace (France) şi OneWeb (Marea Britanie) au anunţat semnarea, la Londra, a unui contract privind lansarea, în perioada 2017-2019, cu ajutorul a 21 de capsule Soiuz, a unor aeronave construite de OneWeb", precizează agenţia rusă.

Dacă proiectul va avea succes, contractul va fi prelungit, fiind preconizate, după 2020, încă cel puţin cinci lansări efectuate de capsule Soiuz, potrivit Roscosmos.

Aparate pentru o lansare de testare, programată pentru 2017, vor fi fabricate de compania mamă, holdingul Airbus, la Toulouse, restul urmând să fie produse în Florida (Statele Unite).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici