Cartoful prelungeşte senzaţia de saţietate

Un cartof prăjit de 85 de grame conţine 200 de kilocalorii, în timp ce 100 de grame de cartof copt au 130 de kilocalorii, susţin nutriţioniştii. Amidonul conţinut de cartofi este un carbohidrat complex a cărui digerare eliberează lent glucide, care nu vor duce la o creştere abruptă a glicemiei din sânge.

29 afișări
Imaginea articolului Cartoful prelungeşte senzaţia de saţietate

Cartoful prelungeşte senzaţia de saţietate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Medicii nutriţionişti susţin că deşi alimentul este o sursă ideală de energie, acesta favorizează prelungirea senzaţiei de saţietate. Astfel, el poate fi folosit cu încredere în curele de slăbire, însă cu o condiţie: să ştii cum anume trebuie preparat pentru a-l transforma într-un aliat împotriva kilogramelor în plus.

Citeşte mai multe despre beneficiile cartofului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici