Cât trebuie să alergi pentru a consuma caloriile pe care le conţine un pahar de Coca-Cola

Etichetele care să conţină informaţii despre câtă mişcare trebuie să faci după ce consumi alimente de tip junk-food şi băuturi acidulate ar fi mult mai utile decăt informaţiile despre numărul de calorii, spun cercetătorii.

9300 afișări
Imaginea articolului Cât trebuie să alergi pentru a consuma caloriile pe care le conţine un pahar de Coca-Cola

Cât trebuie să alergi pentru a consuma caloriile pe care le conţine un pahar de Coca-Cola (Imagine: Shutterstock)

În urma studiului efectuat recent şi publicat în Jurnalul American de Sănătate Publică, cercetătorii au descoperit că informaţiile despre exerciţiile fizice necesare pentru a preveni apariţia kilogramelor în plus, după ce este consumată mâncare de tip fast-food sau sucuri carbogazoase, au un impact favorabil în rândul populaţiei.

Jumătate dintre tinerii care au participat la experiment au renunţat să consume băuturi carbogazoase după ce au citit eticheta unui astfel de produs pe care scria că după consumul conţinutului va trebui să alerge o oră ca să elimine caloriile acumulate, potrivit dailymail.co.uk.

Oamenii conştientizează mai uşor astfel e tip de "măsurare" a caloriilor decăt varianta clasică, pentru că, de exemplu, în urma studiului s-a constatat că un număr considerabil dintre subiecţi nu ştiau că un pahar de băuturi acidulate conţine un sfert din doza de calorii recomandată zilnic.

Potrivit experţilor americani de la Universitatea din Baltimore, informaţiile despre cât "costă" în exerciţii fizice un pahar de cola, spre exemplu, îi pune pe gânduri pe fanii alimentelor de tip junk-food.

"Oamenii subestimează, în general, numărul de calorii din alimentele şi băuturile pe care le consumă", suţine autoarea studiului Sara Bleich.

Furnizarea de informaţii precise legate de echivalentul caloriilor unui aliment în activitate fizică, spre exemplu pentru un pahar de cola trebuie să alergi o oră, poate fi un pas înainte în prevenirea obezităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici