Ce boli te ameninţă în sezonul estival

Vara este anotimpul în care sănătatea este pusă la mari încercări. Medicii susţin că în sezonul estival numărul afecţiunilor este mult mai mare decât în oricare alt anotimp. Toxiinfecţiile alimentare ocupă un loc fruntaş. Motivul este depozitarea neadecvată a alimentelor.

50 afișări
Imaginea articolului Ce boli te ameninţă în sezonul estival

Ce boli te ameninţă în sezonul estival (Imagine: Shutterstock)

Astfel, porţii de supă sau ciorbă pentru cel mult două zile şi salate din legume sau fructe consumate în maximum trei ore de la preparare - acestea sunt recomandările nutriţioniştilor pentru o alimentaţie corespunzătoare pe timp de vară.

"Ideal ar fi ca porţiile, odată preparate, să fie mâncate imediat", recomandă prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. O atenţie deosebită trebuie să acordăm şi legumelor sau fructelor crude, pe care le păstrăm în frigider. Specialiştii atrag atenţia că o greşeală frecventă pe care o fac mulţi dintre noi este aceea de a depozita în frigider salatele şi fructele acoperite. "Foliile din plastic nu mai permit oxigenului să pătrundă prin fructe sau legume, iar lipsa acestuia favorizează dezvoltarea bacteriei Clostridium botulinum, vinovată de apariţia botulismului", spune prof. Mencinicopschi.

Citeşte mai multe despre bolile din sezonul estival pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici