Ce pericole ascund înţepăturile de insecte

O înţepătură este considerată normală atunci când pata care se formează în jurul ei are un diametru de trei până la cinci milimetri, informează cotidianul Gândul.

85 afișări
Imaginea articolului Ce pericole ascund înţepăturile de insecte

Ce pericole ascund înţepăturile de insecte (Imagine: Shutterstock)

Înţepăturile de insecte ucid anual 40 de români, din cauza şocului anafilactic produs de acestea, arată datele Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică. Potrivit medicilor, ţânţarii, albinele, viespile şi furnicile roşii sunt insectele ale căror ciupituri pot genera reacţii adverse extrem de puternice.

Atunci când o insectă ne înţeapă, ea ne introduce în organism anumite substanţe, precum enzime, proteine sau neurotransmiţători, care pot produce diverse reacţii - roşeaţă, mâncărime, senzaţie de căldură.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici