Ce poate spune părul despre starea ta de sănătate

"O mulţime de probleme interne se reflectă în sănătatea părului. Acesta răspunde la stres, atât la cel fizic, provocat de o boală, cât şi la cel psihologic", susţine medicul dermatolog Victoria Barbosa, care conduce Millennium Park Dermatology, din Chicago.

39 afișări
Imaginea articolului Ce poate spune părul despre starea ta de sănătate

Ce poate spune părul despre starea ta de sănătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pornind de la afirmaţiile specialistului, site-ul caring.com a făcut o listă a schimbărilor în aspectul şi structura părului care ar trebui să vă dea de gândit.

Părul uscat, subţire şi moale poate fi un rezultat al vopselelor prea agresive, al plăcilor de păr prea încinse sau al apei cu prea mult clor în compoziţie. Însă cauzele ar putea fi şi altele, susţin specialiştii. Părul subţire este uneori o consecinţă a unei activităţi reduse a tiroidei, numită hipotiroidie. Alte semne ale acestei afecţiuni sunt oboseala, luarea în greutate, încetinirea ritmului cardiac sau senzaţia continuă de frig, avertizează dermatologul californian Raphael Darvish. În unele cazuri chiar şi sprâncenele devin mai subţiri sau cad.

Citeşte mai multe despre ce poate spune părul despre starea ta de sănătate pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici