Ceaiul negru echilibrează nivelul glicemiei diabeticilor

Ceaiul negru este băutura ideală pentru pacienţii care suferă de diabet de tip II, arată un studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Teheran. Potrivit specialiştilor, această băutură ajută la echilibrarea nivelului glicemiei din organismul persoanelor care suferă de această afecţiune.

366 afișări
Imaginea articolului Ceaiul negru echilibrează nivelul glicemiei diabeticilor

Ceaiul negru echilibrează nivelul glicemiei diabeticilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Extractul de ceai negru este benefic pentru aceşti pacienţi, deoarece reduce stresul oxidativ şi inflamaţia ţesuturilor, ajutând organismul să lupte cu boala. Cercetătorii au studiat efectele acestei băuturi în diferite doze, de la 150 până la 600 de mililitri pe zi.

Rezultatul monitorizării a arătat că, indiferent de doză, capacitatea antioxidantă a fost crescută la toţi pacienţii care au băut ceai negru. Un alt studiu realizat de cercetătorii japonezi arată că extractele din ceai negru reduc nivelul colesterolului din sânge, având efecte benefice asupra sistemului cardiovascular.

Citeşte mai multe despre beneficiile ceaiului negru pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici