Cercetătării suedezi au transformat bumbacul în zahăr. Cum au procedat savanţii

  • Cercetătorii de la Universitatea Lund din Suedia au transformat bumbacul în zahăr
  • Zahărul nu este comestibil, însă poate fi apoi transformat în spandex sau nailon
  • Reciclarea hainelor reprezintă o provocare, majoritatea ajungând să fie deşeuri
502 afișări
Imaginea articolului Cercetătării suedezi au transformat bumbacul în zahăr. Cum au procedat savanţii

SURSA: youtube.com/lunduniversity

O echipă de cercetători din Suedia a descoperit o metodă inovatoare să scape de hainele vechi. Le transformă în .. zahăr.

Edvin Ruuth de la Universitatea Lund din Suedia este cel din spatele descoperirii. Alături de echipa lui, 90% din bumbacul din haine poate fi transformat în zahăr cu ajutorul căldurii şi a unei cantităţi precise de acid sulfuric. Dar nu te gândi că zahărul poate fi consumat după ce a fost contaminat de acid. Însă poate să fie transformat în alte fibre textile precum nailon sau spandex. Fără această metodă, companiile nu pot să folosească mai mult de 20% din textile pentru reciclare. Iar acestea devin deşeuri.
 
EDVIN RUUTH - cercetător: Aşadar ajutăm la scăderea deşeurilor produse de industria textilă. În acelaşi timp, ajutăm la scăderea materialului brut folosit de industria textilă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici