Che Guevara, erou sau criminal?

Erou pentru unii, criminal pentru alţii, celebrul revoluţionar argentinian Ernesto Che Guevara stârneşte în continuare controverse. Descoperă.ro încearcă să puncteze momentele cheie care l-au adus către moarte, precum şi substratul teoriilor conspiraţioniste care au încercat să explice violenta sa dispariţie din data de 9 octombrie 1967.

409 afișări
Imaginea articolului Che Guevara, erou sau criminal?

Che Guevara, erou sau criminal? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Articolul “Che Guevara trebuia sa moară!” îi invită pe useri să-l descopere pe El Comandante ca pe un om idealist, care a încercat să transforme în realitate o utopie şi care a fost omorât de un sistem pe care el singur îl provocase la luptă.

De ce CIA dorea reducerea la tăcere a lui Che Guevara, cine a decis moartea argentinianului, acestea sunt doar câteva dintre aspectele prezentate pe larg în articolul “Che Guevara trebuia să moară!”.

Dacă autoritătile boliviene au ordonat sau nu uciderea lui Che rămâne un mister până în zilele noastre, oficial negându-se orice implicare a autoritaţilor vremii.

Intrigile şi teoriile din jurul acestui subiect sunt însă prezentate pe larg în site.

Articolul face parte din Descoperă Teoria Conspiratiei, cel de-al treilea maraton jurnalistic iniţiat de www.descopera.ro, după Maratonul Misterelor şi maratonul Descoperă Preistoria.

Acest demers al site-ului Descoperă.ro de a organiza maratoane de o lună de zile, pe diverse teme de interes, reprezintă o premieră în internetul din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici