China construieşte a patra bază de lansare a vehiculelor spaţiale

China, care are ambiţii spaţiale mari şi doreşte să trimită primii astronauţi pe Lună în jurul anului 2020, a început, luni, construcţia celei de-a patra baze de lansare a vehiculelor spaţiale, în Hainan, o insulă din Marea Chinei de Sud, potrivit presei locale.

25 afișări
Imaginea articolului China construieşte a patra bază de lansare a vehiculelor spaţiale

China construieşte a patra bază de lansare a vehiculelor spaţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Centrul de lansare a sateliţilor Wenchang, din Hainan, prima etapă a acestui proiect, va fi finalizat în 2013.

De la acest centru vor fi lansate rachetele Long March CZ-5, capabile să transporte cantităţi mari de materiale în spaţiu. Ele vor constitui un element cheie al programului spaţial al Chinei, desfăşurat sub umbrela protectoare a armatei chineze.

Long March CZ-5 ar putea efectua primul zbor în 2014, potrivit presei chineze.

China a trimis primul ei astronaut în spaţiu în 2003, devenind a treia naţiune din lume care a reuşit această performanţă, după URSS şi Statele Unite.

În septembrie 2008, trei "taikonauţi" - astronauţi chinezi - au efectuat un zbor de 68 de ore în spaţiu, la bordul navetei Shenzhou 7.

Trei "taikonauţi" - astronauţi chinezi - au efectuat un zbor de 68 de ore în spaţiu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici