Circumcizia sporeşte satisfacţia sexuală

Circumcizia, care scade riscul de infectare cu virusul HIV cu până la 60% pentru bărbaţi, le oferă acestora şi o mai mare satisfacţie sexuală, potrivit unui sondaj ale cărui rezultate au fost prezentate într-o conferinţă ştiinţifică despre SIDA, care se încheie miercuri, la Roma.

2670 afișări
Imaginea articolului Circumcizia sporeşte satisfacţia sexuală

Circumcizia sporeşte satisfacţia sexuală (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Studiul a fost realizat în Uganda, în 2009, de cercetătorii de la Universitatea Makerer. În cadrul acestui studiu, 316 bărbaţi au fost circumcişi, în intervalul februarie - septembrie 2009. Media lor de vârstă era de 22,7 ani.

La un an de la operaţie, 220 dintre bărbaţii circumcişi erau activi din punct de vedere sexual, iar 27,7% dintre aceştia foloseau cu regularitate prezervativul. Circa 87,7% dintre ei le-au declarat organizatorilor studiului că era mai uşor pentru ei să ajungă la orgasm după ce au fost circumcişi, iar 92,3% dintre voluntari au declarat că obţin astfel o mai mare satisfacţie sexuală.

Ţinând cont de eşantionul limitat, studiul a fost prezentat într-o secţiune secundară a conferinţei, rezervată unor subiecte insolite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici