Consumul de droguri şi de alcool la adolescenţi, determinat pe linie paternă

Adolescenţii cu taţi alcoolici sau care consumă alcool cu moderaţie sunt mai supuşi riscului de a deveni ei înşişi dependenţi de alcool sau droguri, potrivit unui studiu publicat pe site-ul organizaţiei Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA).

361 afișări
Imaginea articolului Consumul de droguri şi de alcool la adolescenţi, determinat pe linie paternă

Consumul de droguri şi de alcool la adolescenţi, determinat pe linie paternă (Imagine: Mediafax Foto)

Dintre adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani ai căror taţi nu au consumat alcool în anul precedent, unul din cinci a consumat alcool în aceeaşi perioadă, potrivit acestui studiu american.

Acest procent ajunge până la 33% pentru adolescenţii ai căror taţi au băut cu moderaţie şi la aproape 40% pentru adolescenţi ai căror taţi sunt alcoolici.

Şi riscul de consum de droguri în rândul adolescenţilor creşte în funcţie de gradul în care taţii lor consumă alcool.

Astfel, 14% dintre adolescenţii ai căror taţi nu beau alcool au consumat droguri în cursul anului precedent, comparativ cu 18,4% dintre adolescenţi ai căror taţi beau alcool în cantităţi moderate şi cu 24,2% faţă de adolescenţii ai căror taţi sunt deja alcoolici.

Majoritatea taţilor din Statele Unite care au copii adolescenţi consumă alcool cu moderaţie (68%) potrivit acestui studiu, comparativ cu 8% dintre ei care au probleme cu alcoolul şi cu 24% care nu consumă deloc alcool.

Acest studiu s-a bazat pe rezultatele unui sondaj realizat la nivel naţional în Statele Unite, ce a vizat frecvenţa consumului de droguri şi de alcool. Pentru acest sondaj, au fost chestionaţi 11.056 de taţi şi 9.537 de cupluri tată-copil adolescent, în perioada 2002 - 2007.

Adolescenţii care au participat la acest sondaj erau copiii biologici, copiii adoptaţi sau copiii provenind dintr-o relaţie anterioară a taţilor care au răspuns la întrebările din chestionar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici