Copiii nefericiţi vor avea la maturitate probleme de sănătate

Copiii nefericiţi prezintă mai multe probabilităţi de a suferi, la maturitate, de probleme de sănătate permanente sau chiar de handicapuri severe, potrivit unui studiu britanic publicat în British Journal of Psychiatry, informează bbc.co.uk.

281 afișări
Imaginea articolului Copiii nefericiţi vor avea la maturitate probleme de sănătate

Copiii nefericiţi vor avea la maturitate probleme de sănătate

Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la King's College London, pe un eşantion de peste 7.100 de copii din oraşul Aberdeen, între anii 1950 şi 1955. Învăţătorii şi profesorii copiilor au fost rugaţi să le descrie temperamentul şi să indice frecvenţa acestora la cursuri. Ulterior, cercetătorii au luat legătura cu mulţi dintre copiii participanţi la studiu, în prezent ajunşi la vârsta mijlocie, pentru a obţine informaţii despre situaţia materială şi profesională a lor.

Ei au descoperit că acei copii care au fost descrişi de învăţătorii lor drept "trişti" sau "nefericiţi" au prezentat de cinci ori mai multe probabilităţi de a deveni şomeri şi bolnavi, în viaţa adultă.

Specialiştii susţin că aceşti copii au prezentat şi un risc mult mai pronunţat de a fi afectaţi de depresie.

Din totalul celor chestionaţi, 392 de persoane - 5,5% - au declarat că nu pot să lucreze din cauza unor handicapuri permanente sau a unor probleme de sănătate. În această categorie au fost incluse şi persoanele pensionate pe caz de boală.

Un sfert dintre copiii descrişi de profesori drept "trişti, nefericiţi, plângăcioşi sau supăraţi" au suferit, la maturitate, de boli cronice sau de handicapuri.

Un sfert dintre copiii care se plângeau de migrene sau alte tulburări medicale au suferit de diverse boli şi la maturitate.

În schimb, copiii care au lipsit de la şcoală din cauza unor maladii temporare nu au prezentat, la maturitate, riscul de a lipsi de la locul de muncă pe motiv de boală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici