Coronavirusul a fost poreclit "Ninja" de cercetători. De câte ori se poate replica în primele 48 de ore petrecute în organism

  • Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au făcut o comparaţie între SARS, virus apărut în 2003, şi SARS-CoV-2, versiunea mult mai periculoasă care provoacă COVID-19
  • Dr. Chu Hin spune că echipa sa a observat că SARS-CoV-2 se poate replica de până la 100 de ori în doar 24 de ore
  • Prin comparaţie, SARS se replica de 10 până la 20 de ori în acelaşi interval
5415 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul a fost poreclit "Ninja" de cercetători. De câte ori se poate replica în primele 48 de ore petrecute în organism

Coronavirusul, poreclit "Ninja" de cercetători. De câte ori se poate replica în primele 48 de ore petrecute în organism

SARS-CoV-2 este de câteva ori mai periculos decât SARS, virus apărut în 2003, spun cercetătorii Universităţii din Hong Kong. Ei au studiat ambii viruşi şi au comparat câteva dintre caracteristicile acestora.
 
Microbiologii de la HKU, în frunte cu Yuen Kwok-yung, au făcut teste pe ţesut pulmonar prelevat de la pacienţi şi au observat caracteristica virală a SARS-CoV-2 în comparaţie cu SARS.
 
Aceştia notează că a fost nevoie de circa 6 luni pentru a putae controla epidemia de SARS, iar acum va fi nevoie de mai mult pentru a o controla pe cea de SARS-CoV-2. Motivul este acela că noul coronavirus are o capacitate mult mai mare de a se replica, dovadă şi faptul că el a infectat deja peste 1.6 milioane de oameni la nivel global, faţă de 8.098 diagnosticaţi cu SARS.
 
Profesorul Yuen a comentat în jurnalul ştiinţific Clinical Infectious Diseases că "nu există aproape nicio posibilitate de a controla virusul până în iulie".
 
"Acest virus este ca un ninja, reuşeşte să se replice în interiorul organismului fără să activeze un răspuns al sistemului imunitar", a completat şi Jasper Chan, profesor asistent la aceeaşi universitate.
 
Un alt cercetător, dr. Chu Hin, a afirmat că "în unele cazuri, SARS-CoV-2 s-a replicat de 100 de ori în decurs de 48 de ori, în timp ce SARS a atins un vârf cuprins între 10 şi 20 de replicări în acelaşi interval".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici