Costul fertilizării în România: 4.700 €

În România se efectuează anual 5.000 de fertilizări in vitro, de 10 ori mai puţin decât într-o ţară din Europa de Vest. Dacă la noi există doar 15 centre acreditate unde se realizează proceduri de fertilizare in vitro (FIV), în Franţa sunt peste 150 de centre de fertilizare, care realizează peste 40.000 de cicluri FIV pe an.

69 afișări
Imaginea articolului Costul fertilizării în România: 4.700 €

Costul fertilizării în România: 4.700 € (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Ca să ai un copil în România, în cazul în care nu poţi avea unul obţinut dintr-o sarcină pe cale naturală, trebuie să scoţi din buzunar în jur de 5.000 de euro. Atât costă analizele medicale, tratamentul de fertilizare şi procedura propriu-zisă pentru un cuplu. Sunt români fericiţi care au plătit şi mai puţin, împlinindu-şi visul de a deveni părinţi cu jumătate din sumă, respectiv cu 2.300 de euro. Pentru că-n România infertilitatea nu-i considerată boală, cei care vor să aibă copii plătesc din buzunar tratamentele necesare pentru a deveni mamă şi tată.

Citeşte mai multe despre fertilizarea in vitro pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici