COVID-19 ar putea fi istorie. Compania japoneză Shionogi a pus la punct o pilulă care elimină rapid virusul

Un tratament experimental de la Shionogi & Co Ltd a demonstrat că elimină rapid virusul care provoacă COVID-19, potrivit unor noi date, a declarat duminică producătorul japonez de medicamente, citat de Reuters.

6778 afișări
Imaginea articolului COVID-19 ar putea fi istorie. Compania japoneză Shionogi a pus la punct o pilulă care elimină rapid virusul

Pastila, S-217622, "a demonstrat o eliminare rapidă a virusului infecţios SARS-CoV-2", a precizat Shionogi într-un comunicat, citând rezultatele fazei 2b din studiul clinic de fază II/III al medicamentului.

Compania are aspiraţii globale pentru pilula antivirală, care este în prezent evaluată de autorităţile de reglementare japoneze.

Producătorul de medicamente a declarat în luna martie că va lansa un studiu global de fază III la nivel mondial pentru acest medicament cu sprijinul guvernului american, iar directorul general Isao Teshirogi a declarat că producţia ar putea ajunge la 10 milioane de doze pe an.

Acţiunile Shionogi au avut o evoluţie sinuoasă în urma speculaţiilor privind succesul tratamentului. Acţiunile au urcat vineri, după un raport potrivit căruia guvernul american negociază achiziţionarea de rezerve de medicamente.

Pe 13 aprilie, acţiunile au scăzut cu până la 16% în urma unor rapoarte conform cărora medicamentul ar putea prezenta riscuri pentru sarcini, pe baza datelor preclinice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici