Cum îi explici copilului că greşeşte fără să îl loveşti?

"Bătaia e ruptă din Rai" este sintagma pe care o auzim atunci când un copil face o boacănă. Psihologul Daniela Gheorghe a explicat pentru "Gândul" că această expresie este folosită de majoritatea părinţilor, dar sensul este exact contrar.

29 afișări
Imaginea articolului Cum îi explici copilului că greşeşte fără să îl loveşti?

Cum îi explici copilului că greşeşte fără să îl loveşti? (Imagine: Gândul)

"Bătaia a fost alungată din Rai. Violenţa nu are ce căuta într-un asemenea loc, la aceasta se referă expresia", spune specialistul. La aceeaşi concluzie a ajuns şi un grup de cercetători de la Universitatea din Michigan, care precizează că micuţii care au parte de o educaţie făcută cu palma devin agresivi sau au probleme de anxietate.

Citeşte mai multe despre cum poate fi evitată folosirea violenţei în educaţie pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici