Cum influenţează hormonii pofta de cumpărături a femeilor

În acea perioadă a lunii când sunt fertile, femeile pot deveni cheltuitoare, extrem de posesive, geloase şi pot avea un apetit sexual mai ridicat. Din ziua a 13-a şi până în ziua a 21-a de ovulaţie, femeile sunt predispuse la tot felul de modificări comportamentale, spune prof. dr. Constantin Dumitrache, medic endocrinolog la Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon".

55 afișări
Imaginea articolului Cum influenţează hormonii pofta de cumpărături a femeilor

Cum influenţează hormonii pofta de cumpărături a femeilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit specialistului, în acest interval de opt zile femeile pot deveni cheltuitoare, extrem de posesive, geloase şi pot avea un apetit sexual mai ridicat. De altfel, un studiu recent al cercetătorilor britanici de la Universitatea Hertfordshire vine să susţină cu cifre spusele prof. dr. Dumitrache.

Cercetarea, realizată on-line pe un eşantion de 450 de voluntare cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani, arată că femeile resimt un impuls puternic de a merge la cumpărături atunci când se află în perioada fertilă, mai exact în intervalul cuprins între cea de-a 13-a şi cea de-a 21-a zi a ovulaţiei.

Citeşte mai multe despre influenţa hormonilor asupra femeilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici