Cum ne îmbolnăveşte şi ne transformă internetul

Săptămâna trecută am încercat să inventariez câteva dintre opiniile pesimiste privind influenţa internetului asupra tinerei generaţii (care opinii convergeau către ideea că "internetul ne tâmpeşte") şi era imposibil să nu remarc un articol publicat de ZDNet sub interogaţia "Navigarea prin internet ne alterează creierul?", scrie Mircea Sârbu în BUSINESS Magazin.

22 afișări
Imaginea articolului Cum ne îmbolnăveşte şi ne transformă internetul

Cum ne îmbolnăveşte şi ne transformă internetul

Spre uşurarea mea - având în vedere că îmi petrec o bună parte a timpului în web - ideea desprinsă dintr-un studiu realizat de un neurolog de la UCLA este că utilizarea internetului şi a modalităţilor de comunicare facilitate de acesta ne-a modelat creierul, făcându-ne mai apţi să filtrăm informaţia şi să luăm decizii rapide. Adică e de bine... până la paragraful al doilea, în care suntem informaţi că noile tehnologii au şi dezavantaje, creşterea "dramatică" a numărului de diagnostice ADD (Attention Deficit Disorder) fiind un indiciu în acest sens.

Citiţi mai multe despre efectul internetului asupra creierului uman pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici