Cum să-ţi calculezi porţia corectă de mâncare

Pentru a nu vă supraalimenta, aveţi grijă ca friptura să nu fie mai mare decât un pachet de cărţi, iar porţia de paste să fie cât o minge de tenis.

164 afișări
Imaginea articolului Cum să-ţi calculezi porţia corectă de mâncare

Cum să-ţi calculezi porţia corectă de mâncare (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Farfuriile şi tacâmurile de mari dimensiuni aduc şi un consum mai mare de alimente şi pot fi responsabile de acumularea de kilograme nedorite. În plus

, studiile arată că acum o porţie de mâncare este mai bogată cu aproximativ 200 de kilocalorii decât în urmă cu 20 ani. În aceste condiţii, păstrarea unei decenţe a porţiilor de mâncare poate deveni esenţială pentru sănătate.

Obiectele din viaţa de zi cu zi vă pot ajuta

să cântăriţi cu succes porţiile pentru că, dacă reţineţi imaginea unui obiect, e mai uşor să determinaţi cantitatea de mâncare.

Citeşte mai multe despre dietă şi sănătate pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici