Cum se vede Pământul de pe Marte - FOTO

NASA a reuşit să obţină imagini ale planetei noastre şi ale Lunii de pe Marte, cu ajutorul roverului Curiosity.

7531 afișări
Imaginea articolului Cum se vede Pământul de pe Marte - FOTO

Cum se vede Pământul de pe Marte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile au fost captate de către camera Mast a roverului Curiosity (Mastcam) pe 31 ianuarie, la 80 de minute după apus, în cea de a 529-a zi a sa pe Marte, informează dailymail.co.uk.

Pământul apare în imagine ca un punct mai luminos decât Luna.

"O persoană normală, dacă ar sta pe Marte, ar putea să vadă noaptea Pământul şi Luna ca două stele strălucitoare", a susţinut NASA.

Curiosity nu este primul rover care a oferit imagini ale Pământului de pe Marte.

Mars Exploration Rover Spirit a reuşit să obţină o imagine a planetei noastre de pe Marte cu o oră înainte de răsăritul soarelui, în cea de a 63-a zi a misiunii sale pe "planeta roşie". Imaginea apare mai jos:

Prima imagine a Pământului de pe Marte

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici