Cum te poate costa milioane de dolari o greşeală BANALĂ de scriere. O literă în plus sau în minus poate fi COSTISITOARE

Typo-urile, deşi nesemnificative în mare part din timp, pot fi uneori extrem de costisitoare. Unele job-uri presupun cunoaşterea perfectă a limbii materne, iar de la caz la caz, chiar şi o cratimă poate face diferenţa, în limbajul de programare, potrivit BM.

1030 afișări
Imaginea articolului Cum te poate costa milioane de dolari o greşeală BANALĂ de scriere. O literă în plus sau în minus poate fi COSTISITOARE

Cum te poate costa milioane de dolari o greşeală BANALĂ de scriere. O literă în plus sau în minus poate fi COSTISITOARE

Iată care sunt 10 dintre cele mai costisitoare typo-uri din lume

1. Cratima lipsă de la NASA. Prejudiciu: 80 de milioane de dolari

Cratima, de regulă, nu prea este luată în calcul la greşelile de scriere. Însă, în 1962, lipsa banalei liniuţe a condus la cel mai mare eşec al Agenţiei Spaţiale.

Primul zbor interplanetar al omenirii trebuia să fie "simplu": sonda Mariner 1 trebuia să se apropie şi să studieze Venus. Însă lipsa unei cratime în codul sursă al programului care calcula traiectoria a făcut ca sonda să explodeze la câteva minute după lansare.

2. O bere "antică" Prejudiciu: 502.996 dolari

Un "P" lipsă din anunţul unui neglijent vânzător pe eBay l-a făcut pe acesta să piardă o jumătate de milion de dolari. Acesta dorea să vândă o sticlă de bere Allsopp’s Arctic Ale, veche de 150 de ani, însă anunţul a fost făcut pentru... Allsop’s Arctic Ale. Dându-şi seama de greşeală, un client ager a licitat 304 dolari, sumă cu care a şi cumpărat "vechitura", pe care a revândut-o imediat cu 503.300 de dolari.

3. Biblia promovează adulterul - 3000 de lire sterline

În 1631 Baker Book House din Londra a decis să rescrie cele 10 porunci, iar la cea de-a şaptea au uitat un cuvânt - rezultând " Thou shalt commit adultery - (să precurverşti). Parlamentul nu a fost încântat şi a amendat publisherul cu 3000 de lire sterline.

4.Pastele rasiste - 20.000 de dolari

Această greşeală a costat publicaţia în jur de 20.000 de dolari. Este vorba despre cartea "The Pasta Bible" şi unde la reţeta de tagliatelle cu sardine şi prosciutto era scris că se recomandă asezonarea cu "sare şi boabe de oameni negri (black people în loc de black pepper) proaspăt măcinate". 7000 de copii au fost distruse

Citeşte continuarea pe Business Magazin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici