De ce bărbaţii devin rebeli şi au dor de ducă la 40 de ani

Asemeni femeilor, bărbaţii sunt speriaţi de trecerea anilor, sunt de părere specialiştii în psihologie. "În jurul vârstei de 40 - 50 de ani, bărbaţii pot dezvolta un comportament neînţeles de cei din jur.

34 afișări
Imaginea articolului De ce bărbaţii devin rebeli şi au dor de ducă la 40 de ani

De ce bărbaţii devin rebeli şi au dor de ducă la 40 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Frica de andropauză şi teama de a nu-şi pierde masculinitatea prezintă motivele din punct de vedere psihologic pentru care bărbaţii îşi schimbă atitudinea şi au dorinţa să trăiască fiecare clipă la maximum", spune psihoterapeutul Lena Rusti. De altfel, şi teama de eşec duce la apariţia crizei vârstei mijlocii, susţin terapeuţii. Bărbaţii învaţă încă de mici că trebuie să reuşească în orice fel pentru a fi acceptaţi şi apreciaţi. Astfel, eşecul devine inacceptabil şi insuportabil în aceste condiţii.

Citeşte mai multe despre criza bărbaţilor la 40 de ani pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici