De ce fug bărbaţii de doctori?

Pentru unii e teama de boală, în timp ce pentru alţii doar frica de necunoscut e cea care îi reţine să meargă la doctor. Numai cei care au trecut deja prin asta şi au constatat că nu e mare scofală au o altă impresie. Şi totuşi, de ce e atât de greu să convingi un barbat că trebuie să-şi facă măcar un control de rutină?

12 afișări
Imaginea articolului De ce fug bărbaţii de doctori?

De ce fug bărbaţii de doctori? (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Bărbaţii consultă medicii de familie destul de rar în comparaţie cu femeile, în ciuda faptului că sunt mult mai predispuşi la accidente, violenţă şi boli. Ei au, de asemenea, reputaţia de pacienţi intoleranţi la durere sau disconfort. Iar adăugate la acestea sunt frica, negarea şi ruşinea faţă de boală.

Citeşte mai multe despre frica bărbaţilor de doctori pe www.csid.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici