De ce ni se umflă picioarele?

La sfârşitul unei zile, ai observat probabil că picioarele tale nu mai încap în pantofii cu care ai plecat de dimineaţă. Ce se intamplă? Daca ţi-ai petrecut mult timp şezând pe scaun, nu este nimic surprinzător că au căpătat o altă dimensiune.

113 afișări
Imaginea articolului De ce ni se umflă picioarele?

De ce ni se umflă picioarele? (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Însă există alte situaţii în care picioarele se umflă chiar dacă nu ne-am petrecut întreaga zi "practicând" activităţi sedentare. Care ar fi cauzele?

Celulita. Aceasta poate apărea chiar şi pe gambe şi produce uneori înroşirea, tumefierea, încălzirea şi sensibilitatea zonei afectate.

Insuficienţa cardiacă congestivă. În acest caz, ambele picioare sunt umflate, în plus pot să apară edeme şi la nivelul abdomenului şi dificultăţi de respirare la efort sau în poziţia culcat.

Citeşte mai multe despre ce provoacă umflarea picioarelor pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici