Declinul abilităţilor mentale începe de la vârsta de 27 de ani

Abilităţile mentale intră în declin începând cu vârsta de 27 de ani, după ce au atins un prag maxim la 22 de ani, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Virginia, publicat în jurnalul Neurobiology Of Aging, informează Daily Mail.

56 afișări
Imaginea articolului Declinul abilităţilor mentale începe de la vârsta de 27 de ani

Declinul abilităţilor mentale începe de la vârsta de 27 de ani

Cercetarea a implicat 2.000 de subiecţi, bărbaţi şi femei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, ale căror funcţii psihice au fost testate pe parcursul a şapte ani, prin rezolvare de puzzle-uri, teste de memorie şi identificare a unor similarităţi la nivel lingvistic sau simbolic.

Teste similare sunt folosite în diagnosticarea dizabilităţilor mentale, cum ar fi demenţa.

Potrivit cercetării, vârsta medie a performanţei maxime a funcţiilor mentale este de 22 de ani, rezultat indicat de nouă din cele 12 teste.

Prima vârstă, care indică prin rezultatele la teste un declin al acestor funcţii, este de 27 de ani, când se constată regrese la nivelul capacităţii de argumentare, viteză a gândirii şi vizualizare spaţială. Funcţiile memoriei încep să fie afectate negativ începând cu vârsta de 37 de ani.

Coordonatorul studiului, profesorul Timothy Salthouse, consideră că rezultatele indică faptul că terapia pentru diminuarea efectelor îmbătrânirii asupra capacităţilor cognitive ar trebui să înceapă mult mai devreme, cu mult înainte ca oamenii să ajungă la vârsta pensionării.

"Conjugate, rezultatele acestor studii arată că anumite abilităţi cognitive intră în declin chiar la adulţii sănătoşi, educaţi, începând de la 20 - 30 de ani", a spus el.

Raportul cercetării arată că abilităţile bazate pe cunoştinţe acumulate în timp, cum ar fi performanţele la nivel de vocabular despre informaţii generale, se dezvoltă până la 60 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici