Dieta bogată în fibre combate bolile şi riscul morţii premature

Dietele bogate în fibre reduc riscul morţii cauzate de boli cardiovasculare, infecţioase sau respiratorii. Descoperirea este bazată pe un studiu al Institutului Naţional al Sănătăţii în colaborare cu Asociaţia Americană a Pensionarilor, informează Gândul.

51 afișări
Imaginea articolului Dieta bogată în fibre combate bolile şi riscul morţii premature

Dieta bogată în fibre combate bolile şi riscul morţii premature (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Acest studiu s-a întins pe o perioadă de 9 ani, timp în care oamenii de ştiinţă au adunat date de la aproape 400.000 de oameni cu vârstele cuprinse între 50 şi 71 de ani. Persoanele care au consumat cereale integrale, fructe şi legume prezintă un risc cu 22% mai mic să contracteze bolile comune vârstei lor.

"Rezultatele studiului sugerează că fibrele ar fi extins beneficiile aduse sănătăţii mai mult decât se ştia deja", a spus Frank Hu, care studiază nutriţia la Facultatea de Sănătate Publică a Harvard şi a scris un editorial ce a însoţit studiul. Acesta a spus că studiul trebuie continuat, în ciuda rezultatelor bune deja descoperite.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici