Dieta disociată ne poate îmbolnăvi de diabet

Diabetul zaharat este una dintre cele mai grave boli cronice care pot apărea în urma unei diete disociate, informează cotidianul Gândul.

69 afișări
Imaginea articolului Dieta disociată ne poate îmbolnăvi de diabet

Dieta disociată ne poate îmbolnăvi de diabet (Imagine: gandul.info)

„Excesul de proteine, glucide şi lipsa potasiului sau a altor minerale care pot apărea în unele zile atunci când ţinem o dietă disociată induc organismului dezechilibre majore, care se pot solda cu apariţia unor boli metabolice, diabetul zaharat fiind una dintre cele mai importante”, atenţionează dr. Eduard Adamescu, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Alte efecte care pot apărea după terminarea dietelor sunt revenirea la greutatea iniţială sau chiar acumularea unor kilograme în plus - aşa-numitul efect yo-yo - şi celulita.

Citeşte mai multe despre dieta disociată pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici