Dieta lui Gheorghe Mencinicopschi: Slăbeşte mâncând

Dietele drastice care permit mai puţin de 1.000 de kilocalorii zilnic oferă rezultate doar pe perioade scurte de timp, susţin nutriţioniştii. Potrivit acestora, persoanele care apelează la un astfel de regim de slăbit riscă să se îngraşe peste greutatea pe care au avut-o anterior începerii dietei.

1235 afișări
Imaginea articolului Dieta lui Gheorghe Mencinicopschi: Slăbeşte mâncând

Dieta lui Gheorghe Mencinicopschi: Slăbeşte mâncând (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, oferă pentru gândul câteva ponturi despre cum poţi slăbi mâncând pe săturate.

"Nimeni nu a explicat clar faptul că, atunci când ţii o dietă, nu numai cantitatea caloriilor este importantă. Calitatea biologică a caloriilor este hotărâtoare pentru persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus sau să îşi menţină greutatea", spune medicul nutriţionist.

Potrivit expertului, o calorie dintr-un aliment nu este echivalentă cu o calorie dintr-un alt aliment din punct de vedere al efectului metabolic. Astfel, unele alimente accelerează arderea grăsimilor, în timp ce altele încetinesc metabolismul, îngreunând astfel procesul de slăbire.

Atunci când doriţi să scăpaţi de excesul de kilograme, nutriţionistul Mencinicopschi recomandă porţii mici de mâncare la intervale scurte de timp.

"În primul rând trebuie să vă fixaţi un program de mese, care se vor lua la ore fixe. Zilnic trebuie să mâncaţi de cinci-şase ori. Astfel, veţi reuşi să vă controlaţi mai bine senzaţia de foame", menţionează specialistul în nutriţie.

Citeşte mai multe despre dieta lui Gheorghe Mencinicopschi pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici