Doctorii israelieni folosesc "vaccinul pasiv" pe un pacient de 29 de ani. Ce presupune noua variantă de tratament

  • Medicii israelieni tratează un pacient de 29 de ani cu un "vaccin pasiv", scrie Jerusalem Post
  • Tratamentul presupune administrarea de plasmă de la un pacient deja vindecat
  • Experţii se bazează pe faptul că persoana vindecată a dezvoltat deja anticorpi, pe care ei practic îi transferă celui bolnav
1575 afișări
Imaginea articolului Doctorii israelieni folosesc "vaccinul pasiv" pe un pacient de 29 de ani. Ce presupune noua variantă de tratament

Doctorii israelieni folosesc "vaccinul pasiv" pe un pacient de 29 de ani. Ce presupune noua variantă de tratament

Doctorii de la Samson Assuta Ashdod Unviersity Hospital tratează un pacient în vârstă de 29 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, cu o metodă numită "vaccin pasiv". Jerusalem Post scrie că bărbatul este în stare gravă, dar stabilă.
 
Specialiştii au luat sânge de la un pacient care s-a vindecat de coronavirus şi l-au prelucrat, efectuând toate testele necesare înaintea pregătirii pentru transfuzie, mai scrie sursa citata. Ulterior, cu acordul Ministerului Sănătăţii, sângele a fost transfuzat pacientului bolnav de coronavirus, care este internat de o săptămână şi jumătate şi pe care Jerusalem Post îl numeşte "unul dintre cei mai tineri pacienţi în stare gravă".
 
Profesorul Eilat Shinar, de la Centrul de Transfuzie Sangvină, a declarat că primul pacient, cel vindecat, a donat plasma pe data de 1 aprilie, iar în ultimele două zile unităţi prelevate de la acesta au fost trimise la 3 spitale diferite.

Ce presupune "Vaccinul pasiv"

Eilat Shinar a explicat ce presupune această metodă de tratament. Practic, experţii se bazează pe faptul că pacientul vindecat a dezvoltat anticorpi pentru a lupta cu boala, anticorpi care se regăsesc în plasma sangvină. Prin transfuzie, după o prelucrare a sângelui, ei sunt transferaţi unui pacient bolnav, care are mai multe şanse de a lupta cu virusul.
 
Metoda este, altfel spus, un "boost" dat sistemului imunitar al celui bolnav.
 
Un tratament asemănător a fost propus de medicii israelieni şi pentru virusul West Nile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici