Extincţia vieţii pe Pământ ar putea veni de la Mercur

Deşi cele mai rele scenarii privind Apocalipsa vizau eventuali asteroizi care ar putea lovi Pământul, unii oameni de ştiinţă au ajuns la concluzia că şi planeta Mercur ar putea să fie un pericol pentru omenire.

142 afișări
Imaginea articolului Extincţia vieţii pe Pământ ar putea veni de la Mercur

Extincţia vieţii pe Pământ ar putea veni de la Mercur (Imagine: NASA)

Potrivit siteu-ului www.dailygalaxy.com, Jacques Laskar de la Observatorul din Paris şi Konstantin Batygin şi Gregory Laughlin, de la Universitatea din California, au ajuns, separat, la aceeaşi concluzie tulburătoare folosind simulări pe calculator ale mişcării planetelor din sistemul solar, pe termen lung.

Potrivit lui Gregory Laughlin, sistemul solar nu este chiar atât de stabili cum s-a crezut. Ambele echipe au constatat că gravitaţia lui Jupiter poate influenţa orbita lui Mercur, făcând-o să se suprapună cu cea a lui Venus. O astfel de "întâlnire" ar putea trimite sistemul solar în haos.

Cercetătorii au obţinut patru modele de scenarii în care planeta Mercur se plăbuşeşte în Soare sau părăseşte sistemul Solar. Într-un alt model, Mercur se prăbuşeşte peste Venus, iar în altul, cel mai rău posibil, prima planetă de la Soare se loveşte de Pământ. Acest ultim scenariu ar însemna extincţia totală a vieţii de pe Pământ.

Totuşi, cercetătorii spun că un astfel de scenariu are şanse de 1% să se producă înainte ca soarele să se transforme într-o gigantică roşie, peste miliarde de ani, caz în care oricum viaţa va dispărea de pe Pâmânt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici