Fă-ţi plinul de calciu! Ai grijă la cantităţi!

Rezultatele unui studiu recent care vizează obiceiurile alimentare ale mămicilor din România relevă tendinţa de a se administra copiilor calciu, nu neapărat la recomandarea medicului.

53 afișări
Imaginea articolului Fă-ţi plinul de calciu! Ai grijă la cantităţi!

Fă-ţi plinul de calciu! Ai grijă la cantităţi! (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Calciul este unul dintre cele mai incriminate minerale atunci când femeile şi chiar şi unii bărbaţi, am remarcat, acuză stări de oboseală, leşin, tremurături etc. Este adevărat că un cal­ciu intramuscular sau o capsulă eferves­centă reprezintă un panaceu, indiferent de cauza reală. Aşadar, calciul nostru cel de toate zilele! Te intrebi atunci oare, de ce există atât de multe femei cu osteoporoză pe la noi?

Dar nu cumva acest obicei împământenit are legatură cu frecvenţa uriaşă a litiazei renale şi biliare la ro­mân­ce? Este adevărat că majoritatea ma­me­lor sau bunicilor au bune intenţii atunci când administrează suplimente de calciu copiilor, în ideea că le stimulează în­tărirea oaselor?

Citeşte mai multe despre importanţa calciului in organism pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici