Fructele de mare cresc riscul de diabet

În vreme ce peştele alb şi gras conferă protecţie împotriva mai multor afecţiuni, printre care diabetul de tip II, fructele de mare, deşi fac parte tot din categoria vietăţi subacvatice, ar putea avea exact efectul opus.

125 afișări
Imaginea articolului Fructele de mare cresc riscul de diabet

Fructele de mare cresc riscul de diabet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că persoanele care mănâncă peşte gras (somon, macrou, scrumbii) sau cu carnea albă (cod, eglefin, calcan) cel puţin o dată pe săptamână, îşi reduc riscul de diabet de tip II cu 25%.

De cealaltă parte, aceeaşi cantitate de fructe de mare consumată săptămânal, în special creveţi, crabi şi midii, creşte riscul de boală cu 36%.

Citeşte mai multe despre creşterea riscului de diabet pe www.csid.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici