Fructul de avocado protejează organismul de radicalii liberi

Specialiştii în nutriţie recomandă zilnic un avocado, deoarece conţine nici mai mult nici mai puţin de 20 de vitamine, minerale şi fitonutrienţi. Mai mult, acest fruct este bogat în grăsimi monosaturate, cunoscute şi drept grăsimi "bune" pentru organism.

406 afișări
Imaginea articolului Fructul de avocado protejează organismul de radicalii liberi

Fructul de avocado protejează organismul de radicalii liberi (Imagine: Hepta Mediafax Foto)

Astfel, fructul de avocado conţine vitamina K, necesară pentru coagularea sângelui. În plus, alături de vitaminele A, B, C, D şi E, vitamina K este una dintre cele 13 vitamine esenţiale pentru organismul uman. Medicii nutriţionişti susţin că în 30 de grame de avocado există 6,3 micrograme de vitamina K, adică 8 la sută din doza zilnică recomandată. Această vitamină previne calcifierea arterelor şi ajută la sănătatea oaselor, reducând semnificativ riscul de fractură.

Citeşte mai multe despre beneficiile fructului de avocado pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici