Google Health face posibil schimbul de informaţii medicale online

Serviciul Google Health face posibile consultaţiile medicale online, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a furniza informaţii medicale referitoare la propria persoană, stocate pe site, medicilor sau apropiaţilor.

125 afișări
Imaginea articolului Google Health face posibil schimbul de informaţii medicale online

Google Health face posibil schimbul de informaţii medicale online

Această opţiune a Google Health a fost introdusă pentru a răspunde cererii utilizatorilor "care vor să aibă posibilitatea de a avea grijă de sănătatea lor sau a apropiaţilor lor, în mod corespunzător", a declarat directorul Google Health, Sameer Samat.

Utilizatorii "vor să aibă posibilitatea de a transmite date şi informaţii medicale membrilor familiei în care au încredere, prietenilor şi medicilor", a spus Samat.

Google Health este un serviciu gratuit lansat în mai 2008, care le permite internauţilor să îşi stocheze şi să îşi gestioneze datele medicale pe internet.

Persoanele care au acces la informaţii prin intermediul funcţiei de sharing nu pot modifica aceste date, potrivit Google.

O altă noutate propusă de Google Health este posibilitatea realizării de imprimate de dimensiunea portofelului care să furnizeze informaţii de bază referitoare la posesorul lor, cum ar fi alergiile şi grupa sangvină.

Specialiştii din domeniu estimează că dosarele medicale online vor înregistra o creştere puternică în rândul persoanelor născute în perioada 1940 -1960, în condiţiile în care şi preşedintele Barack Obama este adeptul lor. În afară de Google, Microsoft a lansat, în octombrie 2007, un site similar, HealthVault.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici