Gripa porcină poate produce convulsii în cazul copiilor

Oficialii din domeniul sănătăţii din Statele Unite atrag atenţia medicilor că gripa A H1N1 poate genera convulsii, după ce patru copii au fost spitalizaţi în Texas pentru complicaţii neurologice, scrie The New York Times, în ediţia electronică.

12 afișări
Imaginea articolului Gripa porcină poate produce convulsii în cazul copiilor

Gripa porcină poate produce convulsii în cazul copiilor (Montaj foto)

Toţi cei patru copii s-au însănătoşit complet după ce au fost trataţi la un spital din Dallas, potrivit unui raport publicat, joi, de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Anunţul nu îi surprinde pe medicii obişnuiţi să vadă complicaţii la nivelul creierului provocate de virusurile gripelor de sezon care circulă în fiecare an. "Era de aşteptat, dat fiind că până acum acest nou tip de gripă H1N1 se comportă ca şi gripa de sezon cu care suntem familiari", a declarat doctorul Anne Moscona, profesor de pediatrie şi microbiologie la Centrul Medical Weill Cornell.

Deoarece complicaţiile la nivelul creierului legate de gripă sunt mai des întâlnite la copii decât la adulţi, iar virusul gripei A H1N1 pare să infecteze mai degrabă copiii decât adulţii, experţii în sănătate publică se aşteaptă să întâlnească mai multe cazuri de copii care manifestă complicaţii neurologice legate de gripa porcină, în condiţiile în care pandemia continuă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici